Destylator elektryczny 50L
Opis
Destylator elektryczny 180cm wysokości kolumna fi60,3mm – 6 zimnych palców 2 odstojniki + beczka KEG 50l ocieplona bogato wyposażony gotowy do pracy
Mamy zaszczyt zaprezentować Państwu wysokiej klasy destylator elektryczny, zaprojektowany z pasją i wykonany w odpowiednim standardzie. Jeżeli jesteś wymagającym koneserem to dobrze trafiłeś. Przeczytaj cały opis, a zrozumiesz dlaczego nasza oferta ma najlepszy stosunek ceny do jakości.
- WIĘKSZA ŚREDNICA RURY: więcej wypełnienia= lepszy rozpływ skroplin= więcej destylacji/ proces. (kapie powyżej 93% do końca)
- WYPEŁNIENIE/WKŁAD: Sprężynki miedziane oraz druciaki nierdzewne.
- DZIELENIE KOLUMNY W 2/3 WYSOKOŚCI: ułatwia czyszczenie, przechowywanie i transport; umożliwia obniżenie kolumny dając sprzęt tradycyjny POT-STILL do wyrobów o mniejszej mocy; może być wykorzystane jako wyparka dla aromatów (smakówki); pozwala w przyszłości tanim kosztem rozbudować destylator o inną głowicę (Aabratek, Turbo Wymiennik)
- WSTĘPNE CHŁODZENIE „6 ZIMNYCH PALCÓW”: tylko u nas palce wykonujemy z rury fi12mm (zwiększona wydajność = mniejsze zużycie wody = oszczędność finansowa)
- KAPILARA NA SONDĘ – wsuwamy do niej czujnik od sterownika/ termometru
- DWA ODSTOJNIKI O POJEMNOŚCI PONAD 1100ml – w każdym deflegmatorze są wspawane nyple i wkręcone wymienne zawory kulowe 3/8″. Odstojniki wyłapują różne frakcję fuzli (związki niepożądane) znacząco poprawiając jakość produktu końcowego
- WYDAJNA CHŁODNICA – wyposażona w wężownice wykonaną z 300cm rury fi8mm (duża wydajność= mniejsze zużycie wody)
-
NIERDZEWNA BECZKA KEG 50l ELEKTRYCZNA W IZOLACJI
- WYKONANA Z BLACHY KWASOODPORNEJ/ NIERDZEWNEJ-nadaje się do kontaktu z żywnością
- GRZAŁKI NIERDZEWNE 1500+2000W 5/4″ – uzbrojone w przewody przyłączeniowe z wtyczkami 16A w obudowie hermetycznej. Produkt POLSKI – wytrzymują o wiele dłużej niż chińskie podróbki
- WYSOKOŚĆ BECZKI- 60cm
- OCIEPLENIE / IZOLACJA – eliminuje straty ciepła (przy zalewie 40l przyspiesza proces do 4,5h od początku do końca)
- W KEGU SĄ WSPAWANE: kapilara na czujnik/termometr; nypel 3/4” pod zawór spustowy; mufa 5/4” pod grzałkę.
- SPUSTOWY ZAWÓR KULOWY 3/4″- zawory produkuje Polska firma „IDMAR” – odporne na temperatury i ciśnienie
- TERMOMETR BIMETALICZNY ANALOGOWY – również produkt Polski
- Rozdzielna regulacja obiegów wody – trójnik z dwoma zaworami – w odróżnieniu od konkurencji stosujemy oryginalne zawory – nie samoróbki, które z czasem przecierają wąż
- Precyzyjny termometr elektroniczny z wyświetlaczem osadzonym w ramce – wskazuje on temperaturę oparów na szczycie kolumny.
- Węże zbrojone 1/2″ – do podłączenia i odprowadzenia wody chłodzącej (dopływ 1,5m odpływ 2x1m)
- Uszczelki silikonowe do podłączenia kolumny z kegiem, króćca z głowicą i grzałek do beczki
- Opaski zaciskowe uszczelniające połączenie węży z chłodnicą
- Wypełnienie kolumny – Sprężynki miedziane oraz druciaki nierdzewne.
-
- wysokość całkowita H: 180cm/50l;
- wysokość beczki h3: 60cm/50l;
- średnica beczki z izolacją: 38cm
- pojemność beczki: 50l
- wysokość kolumny h1+h2:120cm
- średnica kolumny: 60,3mm (największa w tym segmencie)
- rozmiar wlewu- standard 60mm – kryza
- materiał wykonania: stal nierdzewna/kwasoodporna/INOX
- wkład kolumny/katalizator: miedziany + nierdzewny 4szt
- węże wodne: 1/2″odpływ 2*1m; dopływ 1,5m
- osobny obieg wody: regulacja trójnik + dwa zawory
- podział kolumny: 50cm głowica + 70cm króciec
- zimna palce: 6 szt. z rury fi12mm
- deflegmatory/odstojniki: 2 szt. z zaworami spustowymi 3/8″
- zasilanie: grzałki nierdzewne 1500+2000W
- sterowanie/automatyka: bez sterowania, obsługa ręczna
- wężownica: 300cm spirali z rurki fi8mm
- przyłącze wody: szybkozłącze 1/2″, lub korek PCV
- kapilary na sondy/czujniki: 1szt./głowica i 1szt./beczka
- przyłącze grzałki: mufa nierdzewna 1 1/4″
- spust z beczki: nypel nierdzewny + zawór kulowy W-Z 3/4″
- termometry/tryb ręczny: termometr LCD w ramce + analogowy
- wyparka do aromatów: pomiędzy kolumną, a głowicą
- moc maksymalana – 3500W
- moc minimalna – 1500W
- zużycie wody- 25-35l/h
- czas trwania procesu: 4,5 – 5,5h